Adriana Szentgyorgyi Ceaușescu, Project Manager, ASCPD: Jumătate dintre companii nu reuşesc să identifice breşele de securitate cibernetice

Adriana Szentgyorgyi Ceaușescu, Project Manager, ASCPD: Jumătate dintre companii nu reuşesc să identifice breşele de securitate cibernetice

Ameninţările cibernetice devin din ce în ce mai complexe, dar jumătate dintre companii nu reuşesc să identifice breşele de securitate, potrivit Adrianei Szentgyorgyi Ceaușescu, Project Manager, Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD).

În cadrul primei ediții a Conferinței Naționale ”Securitatea Informației în Era Digitală”, organizate de Oameni și Companii în cadrul programului de comunicare profesională și marketing Global IT Manager, reprezentanta ASCPD a prezentat diverse cazuri de breșe cibernetice, atrâgând atenția că, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, 66% dintre companii sunt de acord că ameninţările devin din ce în ce mai complexe, dar pentru 52% din ei este din ce în ce mai dificil de stabilit diferenţa dintre atacurile “normale” şi atacurile complexe. Potrivit studiului prezentat, în 2018 a crescut cu până la 26% bugetul pentru securitatea cibernetică, iar costul mediu al unei breşe de securitate a datelor a fost de 1,23 milioane de dolari; pentru un IMM, costurile au variat de la 24.000 de dolari la 39.000 de dolari, în ultimele 12 luni.

Evenimentul Oameni și Companii a reunit aproximativ 100 de participanți vineri, 15 februarie 2019, la Hotel Pullman, București. Programul de marketing și comunicare profesională Global IT Manager se derulează în cadrul unei comunități formate din specialiști IT cu diverse specializări. Programul a fost lansat de Oameni și Companii în anul 2014. Oameni și Companii este o organizație specializată în soluții de marketing și acces în comunități business, profesionale și premium-consumer.

Mai multe detalii pe situl publicatiei

 

Despre autor

securitate administrator